Loading...

تشخیص آزمایشگاهی ناباروری در زنان

ناباروري يعني اينكه يك زن زير 35 سال پس از گذشت يكسال از زندگي زناشويي و بدون جلو گيري از حاملگي حامله نشده باشد (براي بيماران بالاي 35 سال اين زمان به شش ماه تقليل پيدا مي كند.)

تشخیص آزمایشگاهی ناباروری در زنان

ناباروري يعني اينكه يك زن زير 35 سال پس از گذشت يكسال از زندگي زناشويي و بدون جلو گيري از حاملگي حامله نشده باشد. (براي بيماران بالاي 35 سال اين زمان به شش ماه تقليل پيدا مي كند.)
اين طبقه بندي ها اغلب به زير مجموعه هائي مثل ناباروري اوليه (بيماران بدون سابقه حاملگي ) و ناباروري ثانويه (زوج هايي كه ناباروري را پس از حاملگي هاي قبلي تجربه مي نمايند)، تقسيم مي شود.
10 الي 14 % زوج هاي دچار ناباروري هستند.حدود 40% از مشكلات ناباروري مربوط به مردان، 40% مربوط به زنان و حدود10% مربوط به هر دو است. تقريبا نصف اين بيماران به دنبال درمان مي گردند و مهم تر اينكه 85% از آنها با استفاده از روشهاي دارو درماني آبستن مي شوند.

علت
ناباروري علل مختلفي دارد و در بسياري از بيماران, ناباروري ممكن است بيش از يك علت داشته باشد .لذا نياز به ارزيابي كامل دارند. علل شايع ناباروري عبارتند از غير طبيعي بودن اسپرم ، نارسايي تخمك وتخمك گذاري ، چسبندگي هاي لگن، آ ندومتريوز (آندومتريوز، حالتي است كه در آن سلولهاي پوشاننده رحم يا همان آندومتر بيش از حد رشد مي كند و از رحم هم فراتر مي رود و لوله هاي رحمي را نيز مي پوشاند و حتي آنها را مي بندد و در عمل تخمك گذاري اختلال به وجودمي آورد. آندومتريوز علت 13% موارد ناباروري است و حدود 70% زنان داراي آندومتريوز، نابارور هستند)، نارسايي لوله هاي فالوپ و مشكلات رحمي و در 5% تا 10% زوجين عامل بخصوصي را نمي توان بعنوان علت ناباروري تشخيص داد.
اغلب آزمايشات مورد نياز براي ارزيابي ناباروري را بايد در زمان هاي معيني در طول سيكل قاعد گي انجام داد و تا آزمايشات مورد بررسي قرار نگيرند, درمان بندرت موثر واقع مي گردد . نكته مهم تر اينكه لازمه موفقيت در انجام حاملگي همكاري نزديك بين زوجين و تيم پزشكي است .

شرايط لازم براي باروري طبيعي چيست ؟

1- مرد بايد به اندازه كافي اسپرم هاي طبيعي و متحرك توليد نمايد كه بتوانند در مسير هاي باز حركت نموده و از آلت تناسلي فرد در زمان انزال خارج شوند .
2- اسپرم بايد در واژن زن ذخيره شود تا در زمان مناسب در طي سيكل قاعد گي يعني وقتي كه اسپرم ها قادر هستند در مخاط رحم نفوذ كرده ، به درون رحم ولوله هاي فالوپ صعود نموده و تخمك را بارور نمايند .
3- زن بايد تخمك سالم و رسيده را توليد نموده و از تخمدان ها آزاد نمايد پس از رها سازي تخمك از تخمدان ، تخمك بايد از لوله هاي فالوپ به سمت داخل رحم حركت نمايد ، بطوري كه بتواند با اسپرم مواجه شده و بارور گردد .
4- تخمك بارور شده بايد به درون رحم حركت نموده و در درون آندومتر آماده قرار گيرد ( در درون لايه هاي رحم ) تا اينكه بتواند براي رشد بيشتر ، تغذيه نمايد .

ارزيابي تخمك ها و تخمك گذاري
بعضي از زن ها ممكن است تخمك گذاري نكنند و يا به طور نامنظم و كم تخمك گذاري كنند و بنابراين ممكن است يا عادت ماهيانه نداشته باشند و يا عادت ماهيانه آنها كم و نامنظم باشد و حتي بعضي خانم ها با آنكه داراي عادت ماهيانه منظم هستند، داراي اختلال در تخمك گذاري هستند.
براي ارزيابي تخمك گذاري و " كيفيت" تخمك ها ، روشهاي مختلفي وجود دارند ، كه اغلب به ((ذخيره سازي تخمك )) مربوط مي شود . اين موضوع ثابت شده است كه با افزايش سن زنان ، هم تعداد و هم كيفيت تخمك آنها روند نزولي را آغاز مي نمايد . به اين كاهش كيفيت (( كاهش ذخيره سازي تخمك )) مي گويند.

آزمايشات روز سوم سيكل :
سنجش ميزان هورمونهاي LH ,FSH ، استراديول ، (AMH (Anti Mullerian Hormone و Inhibin B (كه دو تاي آخر براي بررسي ذخيره تخمك مورد استفاده قرار مي گيرد) خصوصا در روز سوم سيكل قاعدگي در پيش بيني شانس آبستني و دوز مورد نياز داروهاي تحريك تخمك گذاري موثر مي باشد و جزئيات ديگري را نيز ارائه نمايد.

نمودار دماي پايه بدن ( نمودار BBT)
بعد از توليد هر تخمك, تخمدان پروژسترون توليد مي كند . يعني هورموني طبيعي كه در صورت حاملگي از آن محافظت مي كند . پروژسترون ميانگين دماي بدن را افزايش مي دهد و اندازه گيري درجه حرارت بدن در صبح زود يكي از روشهايي است كه بيماران براي كنترل تخمك گذاري مي توانند مورد استفاده قرار دهند .
دماي بدن بيماران با توجه به سيكل ماهانه هر روز صبح قبل از برخاستن از رختخواب اندازه گيري و ثبت مي گردد. الگوي تخمك گذاري آن است كه كه دماي بدن قبل از تخمك گذاري ( عمو ما روزهاي 14– 1 قاعدگي ) زير 36 درجه سانتيگراد در نوسان بوده ، و پس از تخمك گذاري ( يعني در روز 15 يا بعد از آن درجه حرارت بدن فرد به ميزان 1 - 5 /0 درجه افزايش پيدا مي كند ، اين نوسان در بالاتر از 36 درجه سانتي گراد تا قاعدگي بعدي ادامه ميابد كه اين افزايش دماي بدن حاكي از تخمك گذاري است.
نمودار بالابودن درجه حرارت بدن در نيمه دوم سيكل قاعدگي ثابت مي كند تخمك گذاري اتفاق افتاده است. سيكل بدون تخمك گذاري نمي تواند به صورت پيوسته دماي بدن را در نيمه دوم سيكل قاعدگي افزايش يافته نشان دهد .

اندازه گيري" LH " ادرار

روش ديگر كنترل تخمك گذاري روش استفاده از كيت پيش بيني كننده روز تخمك گذاري است، كه مقدار هورمون تبديل كننده فوليكول به جسم زرد ( LH)را قبل از تخمك گذاري در ادرار اندازه گيري مي كند. اين آزمايش به مدت 4 يا 5 روز در ميان سيكل قاعدگي از حدود روز 11 سيكل انجام مي شود و زمان افزايش" LH " قبل از تخمك گذاري محسوب مي شود. زماني كه غلظت هورمون " LH " در ادرار افزايش پيدا مي كند، تست مثبت مي شود. 24-18 ساعت پس از مثبت شدن تست تخمك گذاري انجام شده و بهترين زمان براي مقاربت جنسي است.

افزايش پرولاكتين

افزايش غير طبيعي ميزان هورمون پرولاكتين مي تواند موجب كاهش تخمك گذاري شود. اين افزايش اغلب توسط تومور خوش خيم واقع در قاعده غده هيپوفيز انجام مي گيرد .
علايم هيپرپرو لاكتينمي از طريق افزايش توليد شير پستان مادر در دوران شير دهي و در زناني كه شيرده نيستند به صورت ترشح شيردهي نيز مشخص مي شود .
براي رفع اين مشكل مصرف داروي بروموكريپتين موفقيت آميز بوده و در بعضي موارد نادر غده بايد برداشته شود.

بررسي موكوس دهانه رحم :

در حوالي تخمك گذاري موكوس از دهانه رحم ترشح مي شود . اين موكوس دهانه رحم به دليل اينكه زمينه را براي انتقال اسپرم از واژن به درون رحم فراهم مي نمايد بسيار اهميت دارد .
بررسي ترشحات دهانه رحم غالبا با استفاده از يك اسپكولوم در حدود زمان تخمك گذاري انجام مي گيرد و كميت و كيفيت ترشحات دهانه رحم مورد ارزيابي قرار مي گيرند .


آزمايش پس از مقاربت يا PCT:

آزمايش پس از مقاربت كاملا شبيه بررسي ترشحات دهانه رحم مي باشد، به اين ترتيب كه اين آزمايش 12-4 ساعت پس از انجام مقاربت در حدود زمان تخمك گذاري صورت مي پذيرد. اين بررسي نه تنها اطلاعاتي را در مورد كيفيت و كميت مخاط موجود ارائه مي نمايد، بلكه ارزيابي كاملي از ميزان غلظت اسپرم پس از تركيب با مخاط دهانه رحم فراهم مي آ ورد.

هيستروسالپينگوگرام :

در بعضي زنان، لوله هاي رحمي به طور كامل و يا ناقص بسته است. در نتيجه اسپرم به تخمك نمي رسد. بسته بودن لوله هاي رحمي مي تواند به دليل عفونت، آندومتريوز و يا چسبندگي هايي پس ازعمل جراحي باشد. همچنين ممكن است اين لوله ها پس از يك حاملگي خارج رحمي بسته شوند. در كشورهاي در حال توسعه نسبت به كشورهاي توسه يافته به علت شيوع بيماري هاي عفوني دستگاه توليدمثلي، ميزان اختلال در لوله هاي رحمي بيشتر است. به طور كلي 30% علل ناباروري زن ها مربوط به اختلال در لوله هاي رحمي است .
هيستروساليپنگو گرام ( HSG ) روشي براي ارزيابي شكل داخلي دهانه رحم، حفره رحم و لوله هاي فالوپ محسوب مي شود. اين آزمايش يك آزمايش كاملا مهم است براي اينكه مشخص شود كه آيا رحم شكل طبيعي دارد و آيا لوله هاي فالوپ باز و طبيعي هستند يا خير .
اين آزمايش با تزريق مقدار كمي مايع حاجب به داخل رحم انجام مي شود كه اين مايع در راديوگرافي نمايان مي شود . زماني كه اين مايع به داخل رحم تزريق گرديد، راديو گرافي ها انجام مي گيرند تا جريان مايعي كه نشان دهنده شكل رحم و لوله هاي فالوپ است، قابل مشاهده گردد. اين آزمايش نياز به 5-3 دقيقه زمان داشته و با انجام آن اطلاعات اوليه بدست مي آيند.
اين بررسي غالبا در اوايل سيكل قاعدگي يعني پس از پايان خونريزي و قبل از تخمك گذاري انجام مي گيرد. بهترين زمان يك يا دو روز بعد از پاك شدن مي باشد.

اولترا سونوگرافي به روش ترانس واژينال :

دستگاه اولتراسوند مانند دستگاه راديوگرافي است بجز اينكه تصاوير بجاي اشعه با جذب امواج صوتي تهيه مي شوند. بيماران مي توانند تعداد زيادي معاينات اولتراسوند را بدون هيچگونه عوارض بيماري زائي انجام بدهند. دركل، معاينه اولتراسوند بدون درد مي باشد و نيازي نيست كه براي انجام اين معاينات مثانه پر باشد.
اولتراسوند براي مشاهده و معاينه رحم، تخمدانها و فوليكول هاي رشد كرده در تخمدان ها، رشد جنين و ساير اندام هاي داخلي مورد استفاده قرار مي گيرد. در پيگيري سيكلهايي كه داروهاي محرك تخمك گذاري تزريق شده باشند، كنترل و مشاهده رحم و تخمدان ها از اهميت بسزايي برخوردار مي باشد. تعداد و ميزان رشد فوليكولها براي كمك به تعيين دوز مناسب دارو بايد مورد ارزيابي قرار گيرد به ويژه وقتي كه تخمدانها وادار به تخمك گذاري شده يا براي اهداء تخمك برنامه ريزي شده است.
روش هيدرو سونو گرافي تركيبي است از سونوگرافي ترانس واژينال به همراه پر كردن حفره رحم با سرم استريل كه براي بررسي حفره رحم و تشخيص پوليپ ها ، چسبندگي ها و يا فيبروم از استفاده مي شود نتايج بدست آمده شبيه نتايجي است كه از طريق هيستروسكوپي يا هيستروسالپنگو گرافي بدست آمده است .

ارزيابي چسبندگي يا آندومتريوز لاپاراسكوپي:

در ارزيابي علت ناباروري گاهي نياز به مشاهده وضعيت بيروني رحم، لوله هاي فالوپ و تخمدان از طريق لاپاراسكوپي مي باشد. اين ارزيابي شامل مشاهده چسبندگي يا عدم چسبندگي ، آندومتريوز و اختلالات ديگري مي شود كه مي توانند موجب ناباروري گردند. اين عمل در بيمارستان و تحت بيهوشي عمومي انجام مي شود . يك وسيله تلسكوپي كوچك از طريق يك بريدگي كوچك در زير ناف در درون حفره شكم قرار داده مي شود. سپس پزشك مي تواند اندامهاي توليدمثل را در طي اين فرآيند مورد بررسي قرار دهد. چنانچه بيمار چسبندگي يا آندومتريوز داشته باشد ,در زمان انجام عمل قابل درمان هستند . كل عمل جراحي كمتر از يك ساعت وقت مي گيرد و تعداد زيادي از بيماران در عرض 4-3 ساعت از بيمارستان مرخص مي شوند .

مشكلات دستگاه ايمني بدن
مشكلات مربوط به دستگاه ايمني بدن و عوامل ايمونولوژيك نقش مهمي در ايجاد ناباروري دارند. تشخيص و درمان اينگونه بيماران مشكل است. در بعضي خانم ها،‌ عليه اسپرم مرد ماده اي بنام آنتي بادي ترشح مي شود كه اسپرم ها را از بين مي برد و يا آنها را غيرفعال مي كند و يا حتي سبب سقط خود به خود در بعضي از آبستني ها مي شود.

توجه مهم: زمان پاسخگويي بين ساعت 7-5 بعد از ظهر به وقت ايران و در روزهاي كاري مي باشد.



نظرات

 

  • سئوال:
    واریکوسل دوطرف گرید2دارم ازعمل میترسم دارودارد؟

    جواب:
    بله با یک متخصص ارولوژی مشورت کنید.
  • سئوال:
    با سلام
    خانم هستم ٢٧ساله مبتلا به تخمدان پلي كيستيك و كم كاري تيروئيد سال گذشته يك ماه لتروزل و متوفورمين مصرف كردم و سريع بار دار شدم و در هفته ٦بعد از قطع متفورمين سقط شد البته متفورمين را با نظر پزشك بلفاصله بعد از اگاهي از بارداري قطع كردم بعد ٢ماه دوباره شروع به مصرف دارو براي بارداري كردم ولي تا كنون موفق نشدم عكس از رحم هم مشكلي نداشت و ازمايش شوهرم هم خوب بود در ٤ماه گذشته ٢دوره كلوميفن و متفورمين و ٢دوره كلوميفن متفورمين و امپول hcgمصرف كردم و تاثيري نداشته الان دكتر برام تست pctنوشته اين تست براي چيست و ايا انجام ان دردناك است من براي عكس از...

    جواب:
    اگر وضعیت تیروئیتان نرمال (TSH < 4.0) شده است آنوقت می توانید تست PCT را انجام دهید. تست PCT واکنش محیط واژن را برای پذیرش اسپرم نشان می دهد و اصلأ دردی ندارد. فقط 3-2 روز قبل از انجام آزمایش نزدیکی نکنید. روز آزمایش پس از نزدیکی 2 ساعت به صورت طاق باز دراز بکشید و بدون اینکه دستشویی بروید به آزمایشگاه بیایید. سعی کنید خیلی هم تا رسیدن به آزمایشگاه جنب و جوش نداشته باشید.
  • سئوال:
    دكتر برام لتروزول و استروژن از روز سوم سيكل تجويز كرده به نظر شما اين روش درماني بهتر است يا استفاده از كلوميفن و امپول hcg اين دو روش مربوط به دو پزشك است خيلي نااميد و گيج شدم نميدونم به كداميك از اين پزشك ها اعتماد كنم دكتر ارندي و يا دكتر تيمورزاده (مشهد)با توجه به مشكلاتم ايا امكان بارداري با اين داروها هست اخرين باري كه تست تيروئيد دادم tsh6 بود

    جواب:
    مکانیسم هر دو پروتکل یکی است. و جای نگرانی ندارد. امکان بارداری طبیعی وجود دارد. فقط سعی کنید استرس نداشته باشید.
  • سئوال:
    سلام تست pct من اسپرم ها ١٠٠درصد بي حركت بودن ايا با دارو مسله حل ميشه؟ من خيلي نگرانم

    جواب:
    جواب اسپرموگرام شوهرتان چطور می باشد. تمام پارامترهای گزارش شده در تست PCT هم گرید پارامترهای اندوسرویکس و هم پارامترهای اسپرم.
  • سئوال:
    تست پس از نزديكي
    Post coital test.
    Non motile 100!
    Ferntest
    (++). Test fern

    Sperm analysis
    Semen analysis
    4 Abstience.
    Coll./test time 60min
    Volume. 3.6 ml
    Appearence Normal
    Liquifaction time Normal
    Viscosity. Normal
    Ph 7.7
    Wbc. Not seen
    Total sperm count. 105 mil/ml
    /
    Alive sperm count. 86 mil
    Progressive. 55%
    Normal morphology. 38
    47.3 ( Msc (motile sp .co
    30.6 Func sp .co )Fsc
    242 Total semen q.

    جواب:
    تست اسپرموگرام نرمال است ولی از آنجائیکه 100% اسپرم ها در محیط واژن کشته شده اند باید به دنبال وجود عفونت شدید در واژن یا دهانه رحم و یا وجود آنتی اسپرم آنتی بادی بگردیم.
  • سئوال:
    البته بعد از نزديكي تا انجام ازمايش تقريبا ٣ساعت طول كشيد دمتر ازمايشگاه گفتن بيشتر از ٢ساعت نبايد طول بكشه من خيلي نگرانم الان دكترم يه ازمايش ديگه برام نوشته كه روز ١٤سيكل بايد من وشوهرم بديم و ترشحات واژن و اسپرم شوهرم رو با هم بررسي كنن ايا رژيم غذاي تاثيري در ضد اسپرم شدن واژن دارد من تو اين مدت به خاطر مصرف دارو و همچيننين چاق نشدنم تو رژيم روزانه ام از ميوه هاي ترش (پرتقال -كيوي -...)خيلي استفاده كردم هر روز چند نوبت ايا ؟طريقه نزديكي و يا به ارگاسم رسيدن زن قبل از ريختن مايع مني ميتونه باعث بي حركتي اسپرم بشه ولي من سال گذشته با مصرف لتروزل...

    جواب:
    تست اسپرموگرام نرمال است ولی از آنجائیکه 100% اسپرم ها در محیط واژن کشته شده اند باید به دنبال وجود عفونت شدید در واژن یا دهانه رحم و یا وجود آنتی اسپرم آنتی بادی بگردیم. رژیم غذایی در آزمایش تاثیری ندارد.
  • سئوال:
    تست انتي بادي برام نوشتن بايد روز ١٤سيكل برم در صورت بودن انتي بادي با iui درمان ميشه؟

    جواب:
    نام کامل تست درخواستی را برایم به انگلیسی بنویسید.
  • سئوال:
    لباس زير من خيلي زود بو ميگيرد و احساس ميكنم از ترشحات واژنم باشد ولي دكتر معانيه داخلي كردن مشكلي نبود ولي تا حالا تست پاپ اسمير ندادم ؟ من سال گذشته باردار شدم ممكنه انتي بادي مثبت باشه واگر باشه راه درمان براي پايين اوردن سطح انتي بادي در بدن هست ؟

    جواب:
    آنتی بادی بر علیه چی؟؟؟؟؟؟
  • سئوال:
    سلام من از نرمال بودن رنج تيروئيد مطمئن نيستم ممكن دليل بي حركتي اسپرم شده باشه در ضمن امروز ٢٠روز سيكل و سينه هاي من دردناك شده ميتونه دليل لقاح باشه ماه پيش هم همينطور شد ولي با قرص پريود شدم با توجه به همه مشكلات من امكان بارداري هست لطفا كمك م كنيد خيلي داغون شدم از روزي كه جواب pct گرفتم؟

    جواب:
    بهتر است یک تست TSH انجام دهید تا خیالتان از تیروئید راحت شوید.
    مهمترین نکته در زمینه درمان ناباروری حفظ خونسردی و کم کردن استرس می باشد وگرنه تخمک گذاری را مهار می کند.
  • سئوال:
    سلام ازمايش تيروئيدم ٥بود و پزشكم نصف قرص تجويز كردن الان ٢٥ سيكل هستم و از روز ٢٠سينه هايم به شدت متورم و درد ناك شده است با توجه به اينكه هر ماه با مصرف پرژسترون پريود ميشدم ايا مصرف پرژسترون شروع كنم ؟يا منتظر عقب افتادن سيكل باشم ؟در ضمن ازمايشي كه برام نوشته بودن انتي بادي ضد اسپرم كه بايد در ١٤سيكل بدم بابت پاسختون متشكرم

    جواب:
    کدام آزمایش تیروئیدتان 5 بوده (منظورتان TSH است یا T3 و T4)
    بهتر است با پزشکتان در زمنیه مصرف پروژسترون مشورت کنید.
  • سئوال:
    سلام 3ساله ازدواج کردم پریودهام نامنظمه ولی دکترهامیگن مشکلی ندارم چه علتی داره که پریودهام نامنظمه ؟خودم هم باردار نمیشم شوهرم از نظراندازه اسپرم خیلی خوبه ولی حرکت اسپرمها خیلی ضعیفه میخواستم ببینم براش چه دارو یاروشی خوبه که انجام بده؟

    جواب:
    بهتر است خودتان تستهای FSH, Inhibin B , AMH, و استرادیول در روز سوم سیکل بررسی شود.
  • سئوال:
    سلام آخه نگفتین برای شوهرم جه دارویی خوبه؟درضمن این آزمایشهارو چطور خودم انجام بدم؟

    جواب:
    شوهرتان باید توسط یک متخصص اورولوژی ویزیت شوند تا ابتدا علت کاهش تحرک مشخص شود و سپس دارو بگیرد.
  • سئوال:
    سلام شوهرم دکتراورولوژی رفته اونا علتی براش پیدانکردن قرص کلومیفن وزینک تجویزکردن حالا چیکار کنیم.

    جواب:
    سه الی چهار ماه دیگر برای بررسی اثر داروهای فوق مجدد اسپرموگرام انجام دهید.
  • سئوال:
    سلام میخواستم بدونم اگه یکی بچه خوارگی داشته باشه از کجا معلوم میشه چه علایمی داره؟

    جواب:
    افزایش شدید هورمون بتا و بزرگی بیش از حد جفت در سونوگرافی
  • سئوال:
    سلام من در روز17سیکل ماهانه خود هستم 6 سال جلوگیری کردم الان که قصدبارداری دارم خیلی استرس دارم سونو روز14 سیکل فولیکول غالب11.4رانشان دادامروزازکیت تخمک گذاری استفاده کردم کاملامنفی بودیعنی یک خط بالامن معمولاسیکل30تا32روزه دارم ولی وقتی قرص خاصی مصرف میکنم یاعصبی میشم 5 روز تا یک هفته پریودم عقب میفته ایابااین سونوهنوزاحتمال دارد تخمک ازاد شود تورو خدا خیالم را راحت کنیداگراحتمال تخمک گذاری دارم تقریبادرچه روزی ازسیکل من خواهدبودباتوجه به عقب افتادن احتمالی پریودم

    جواب:
    کیت تخمک گذاری را ادامه دهید تا روزیکه خط تست پررنگتر از خط کنترل شود.
  • سئوال:
    سلام . من 7 ساله که ازدواج کردم . همسرم واریکوس داشت عمل کرد ولی عملش خوب نبود و جواب نگرفته . برای باروری به پژوهشکده رویان رفتم تا قبل از رفتن به رویان همه دکتر ها می گفتند که من سالمم . در آزمایش های رویان تست سل پوستی تزریق کردند که مقدارش 16 بود عکس از قفسه سینه و سونوگرافی از رحم و کلیه و شکم انجام دادند همه خوب بود . هفته گذشته عکس رنگی از رحم انداختم که تشخیص پزشک رادیولوژی سالپنژیت بوده . اما به من گفتند احتمال سل هم می تونه باش . اما اصلا هیچ نشانه ای از سل نداشتم تا بحال . اما عفونت های قارچی زیاد داشتم که آخرین بارپزشکم گفت که بدنت قلیلایی و...

    جواب:
    بهتر است که یک تست TB PCR از ترشحات واژن و سرویکس انجام دهید.
  • سئوال:
    سلام من 6 ماهه اقدام به بارداری داشتم ولی نتیجه نگرفتم پریودهای نامنظمی دارم 1 ماه کلومیفن مصرف کردم اما باعث ایجاد کیست شد در حال حاضر لتروفم رو مصرف می کنم ایا ممکنه با لتروفم هم کیست ایجاد بشه؟ من خیلی نگرانم ایا مشکلم خیلی حاده یا اینکه میتونم به صورت طبیعی باردار بشم

    جواب:
    تمام آزمایشات و سونوهایی که تاکنون انجام داده اید را برایم بنویسید.
  • سئوال:
    با سلام من در روز ١٢پريودي ضخامت آندومترم ١٦ ميلي بود كه از روز سه تا ده پريودي آمپول گونال تزريق كردم و روز١٤ پريودي iui شدم و ١١ روز بعد از iui پريود شدم ضخامت آندومتر م برا روز ١٢ زياد نيست آيا من آندومتريوز دارم آزمايشي لازم هست انجام بدهم 

    جواب:
    چون در حال تزریق آمپول گونال بودید این ضخامت خیلی ارزش ندارد و باید در یک سیکل که هیچ دارویی مصرف نمی کنید ضخامت آندومتر اندازه گیری شود.
  • سئوال:
    با سلام
    من 12 پريود سونوگرافي دادم كه به شرح ذيل مباشد:
    ضخامت آندومتر:6mm
    Endometrial line يكنواخت مي باشد.
    تخمدان راست : 26*11 mm ( نرمال ،حاوي فوليكولهاي كوچك)
    تخمدان چپ: 44*30 mm (نرمال ،حاوي فوليكول prominent با سايز 28mm )
    مايع آزاد در لگن ديده نشد.
    سوالم اينه كه اين فوليكول با آمپول hcg آزاد ميشه يا نه؟و يا تبديل به كيست مي شود؟
    بله امکانش است.

    احتمال بارداري با اين فوليكول هست يا نه؟
    بله
    • سئوال:
      سلام ممنون از پاسختون
      دكتر اين ماه همراه لتروزول بهم قرص مدروكسي پروژسترون 5 داده كه از 16 پريود مصرف كنم .سوالم اينه من كه 12 پريود آمپول hcg براي آزاد شدن فوليكول زدم و بعدش اقدام آيا قرص مدروكسي رو از 16 پري مصرف كنم يا نه؟
      ضمنا قبلا كه آمپول hcg ميزدم درست 28 پري قاعدگي بعدي شروع ميشد.

      جواب:
      قرص فوق در صورت انجام لقاح باعث تثبیت جنین می شود بنابراین حتمأ به توصیه پزشکتان عمل کنید.
  • سئوال:
    سلام خسته نباشید دکتر برای پریودی این ماهم از روز سوم روزی 2 عدد کلومفین تجویز کرده +اینکه در روز 13 پریودم امپولsolvent این امپول را بزنم .حال سوال اینجا است که 1-خوردن قرص و این امپول په کمکی میکند؟
    بله به رشد فولیکولها و آزاد شدن تخمک کمک می کند.

    2-دکتر گفت روز 12 و 13 نزدیکی نداشته باش بعد از ان یک شب در میان .یعنی من از روز 7 که پاک میشوم نباید تا13 نزدیکی داشته باشم؟
    خیر

    و آیا اینکه باز هم باید از کیت استفاده کنم؟
    خیر
  • سئوال:
    در مطالب درج شده در سایتتون این نکته را متوجه شدم که اسپرم بعد از 48 ساعت میمیردو تحرکی ندارد .حال اگر بین نزدیکیها فاصله افتاد مثل پریودی یا دستور پزشک که از 48 ساعت بیشتر است (مثل خودم که دکتر گفته ازپاک شدنت تا روز 13 نزدیکی نداشته باش در واقع بعد از زدن امپول) با این وجود اسپرمهای خوب و فعالی نخواهد بود.

    جواب:
    منظور طول عمر اسپرم در خارج از بدن بوده نه در داخل کیسه های بیضه
  • سئوال:
    سلام علیکم می خواستم علت برگشت .. از واژن را حتی روز بعد از ... بدانم؟

    جواب:
    مایع منی به محض خروج از بدن لخته می شود و این لخته باعث باقی ماندن اسپرم ها در تنه رحم می شود که در بعضی از افراد ممکن است این قسمت مشکل داشته باشد.
  • سئوال:
    سلام من روز دوم عادت آزمایشهای زیر رو دادم ومیخواستم نتیحه اش رو برام تفسیر کنین. آیا درمانی وجود داره؟
    estradiol (eclia) 8 luteal phase 161-774
    L.H 3.7 luteal phase 1.0-11.4

    F.S.H 9.4 luteal phase 1.7-7.7

    A.M.H
    سن من 43 ساله که تو دفترچه ام زدا 42 سال ومطمئن نیستم که به آزمایشگاه این اشتباه رو گوشزد کرده باشم. به نظرتون درمانی وجود داره ؟
    ممنون

    جواب:
    نتیجه شما باید با رنج محدوده فولیکولار مقایسه شود بنابراین با آن مقایسه کنید و هر کدام غیر طبیعی بود برایم بنویسید. ولی در مورد AMH نشانه آن است که ذخیره تخمک شما بسیار کم است. و به احتمال زیاد باید از روشهای بارداری مصنوعی استفاده کنید.
  • سئوال:
    سلام
    من 24 ساله هستم حدود يك سال و نيمه كه ازدواج كردم در زمان تجرد پريودهاي نامنظم داشتم به دكتر كه مراجعه كردم آمپول پروژسترون و مصرف قرص ال دي را سفارش كردن با مصرف قرص ال دي در زمان مجردي پريودهاي منظم داشتم حدود 5ماه بعد از ازدواج هم از قرص ال دي استفاده كردم بعد قطع كردم تا تاثير قرص بر بدن از بين بره در اين فاصله آزمايش هاي قبل از بارداري را دادم كم خوني داشتم در مان كردم اما پريودهاي بسيار نامنظم دارم سه ماه يكبار به دكتر مراجعه كردم باز آمپول پروژسترون دادن 5روز بعد از تزريق پريود شدم الان در روز 28ام سيكل خودم هستم بسيار اضطراب دارم نميدانم...

    جواب:
    تمام تست ها و سونوهایی که تاکنون انجام داده اید را برایم بنویسید.
  • سئوال:
    با سلام و ممنون از سایت خوبتان
    من متاسفانه در بارداری اول در ماه 5 بارداری مجبور به ختم بارداری شدم به علت اسپینابیفدا و هیدرو سفالی جنین .در بارداری قبلی ،قبل بارداری هیچگونه قرص اسید فولیکی مصرف نمیکردم اما بعد از دانستن اینکه باردارم اسید فولیک 400 میکرو گزم روزانه مصرف میکردم .
    حال با گذشت 3 ماه از زمان سقط و مصرف روزانه 5 میلی گرم اسید فولیک باز هم نگران این هستم که این نقص دوباره در حاملگی بعدی اتفاق بیفتد ؟در صورت تکرار در حاملگی بعدی باید چکار کرد؟ایا این مسئله صحت دارد که بعضی زنان ژن جذب فولیک اسید ندارن و با خوردن اسید فولیک هم باز جنین...

    جواب:
    نگران نباشید موارد مشابه با شما زیاد است و در بارداری های بعدی مشکلی نداشته اند فقط خوردن اسید فولیک را فراموش نکنید.
  • سئوال:
    سلام. تو آزمایشم Rub.G 162 و CMV.lgG 9.2 شده میشه بگین یعنی چی ؟ خیلی ممنون میشم.

    جواب:
    با توجه به رنج نرمال همان آزمایشگاه تتس را مقایسه کنید و بگوئید کدامش مثبت است تا بهتر شما را راهنمایی کنم.
  • سئوال:
    سلام
    تاریخ سو نو روز 14 سیکل انجام دادم . این سونو امروز انجام دادم 8.4.1391

    uterine size is 35*31*66 mm with normal echopattern.
    endometrial thickness is 5 mm
    right ovary size is 32*20 mm with follicles 5 mm 6 mm.
    left overy size is 35*23 mm with folliclles 5 mm 6 mm.
    one follicle 9*10 mm.
    no cystic lesion in ovarise are seen.
    no evidence of endometrial polyp or uterine myoma is identified .
    posterior culdesac is free.
    دکتر سونو گراف گفتند که دوباره سونو در تاریخ 15 یا 16 بدم که بازم بعید میدونستن تخمک گذاری
    1-اگر بر حسب ابعاد است جطور میتونم به قطر تبدیل کنم اندازه فولیکول لطفا این مورد حتما بمن بگیدددددددد؟؟؟؟؟؟؟
    عدد فوق همان قطر حساب می شود.

    2-در حال حاضر فعلا قصد بارداری ندارم باید از دارو برای تخمک گذاری استفاده کنم و یا...
    بله
  • سئوال:
    ممنون از پاسخ شما
    قبل از پیش امدن این مساله 1 سقط داشتم که طبق ازمایشات مربوط به واریکوسل بوده و مشکل فعلی بعد از سقط بوجود امده.
    سوالی که برام پیش امده مراجعه که به دکتر داشتم به من گفتن چون قصد بارداری ندارم نیاز به خوردن دارو برای تخمک گذاری نیست!!!
    1-ایاخوردن دارو برای من باعث کیست نمی شود چون قصد بارداری ندارم؟؟

    2- برای من با شرایطی گفتم دارو نخورم ایا باعث میشود که پریود قطع شود و فولیکول نداشته باشم؟

    جواب:
    توصیه می کنم یک بررسی دقیق هورمونی در روز سوم سیکل به همراه سونو برای بررسی تعداد و سایز فولیکولها انجام دهید و سپس روز 14-13 هم یک سونوی دیگر برای بررسی تعداد و سایز فولیکولها انجام داده و اگر جوابش نرمال بود دیگر نیازی به انجام کار خاصی ندارید در غیر اینصورت باید بدقت پی گیری و درمان کنید.
  • سئوال:
    سلام من 27 سال دارم 5 سال ازدواج کردم 3 سال پیش حامله شدم بچه نمی خواستیم سقت کردم الان 3 ماه اقدام به بارداری کردم یک جراحی به دلیل داشتن یک پرده اضافه دکتر در مطب انجام داد 5 دقیقه و بدون خون ریزی.ازمایش تیرویید tsh دادم 0.4 بود دوباره دادم tsh 2.4 و t4 7.7 ,t3 149 ,t3 ru 28%, 2.2 fti
    igg 2.1
    igm 0.3

    انتی بادیigg 2.4
    تقریبا دکتر گفت مشکلی ندارم فقط گلبولهای سفید م کم هست

    جواب:
    توصیه پزشکتان صحیح است.
  • سئوال:
    تو تیر ماه باردار نشدم در مرداد از 5 -9 سیکل روزی یک قرص کلومیفن خوردم 12و14و16و18 سیکل دکتر گفت نزدیکی کنیم که 12 سیکل داشتیم کا 24 مرداد بود ولی 25و26و27 مرداد نداشتیم یعنی 14 سیکل نتونستیم 16و18 سیکل هم داشتیم از 18-28 سیکل هم روزی 2 عدد مدروکسی پروژسترون خوردم 12 شهریور پریود شدم روز 3 پریود سونو دادم
    ابعاد رحم 69.23 و اندومتر 4 و تخمدان راست 22.17 و چپ 29.20 با فولیکول 8.8.
    لطفا راهنمایی کنید علت ناباردار شدنم چی هست.خیلی نگرانیم.ممنون

    جواب:
    نگران نباشید، بهتر است حتمأ روز تخمک گذاری را پیدا کنید و اگر عفونت و یا مشکلی نداشته باشید بارداری صورت می گیرد.
  • سئوال:
    سلام
    با تشکر از راهنمایی شما
    برای انجام سونو نمی توانم روز 3 و13 سیکل را پیدا کنم به راهنمایی شما نیاز دارم.
    گاهی در حد 1 نقطه لک لباس و بعد از ان 2 روز قطع میشود .تا مجددا پریود شوم.
    حال برای روز سونو من رو راهنمایی کنید با سپاس

    جواب:
    به یک متخصص زنان مراجعه کرده تا روز آزمایش را با توجه به سابقه تان برایتان تعیین کند.
  • سئوال:
    سلام
    من از روز 7 سیکل قرص لتروزول مصرف کردم امروز که روز 14 سیکلم بود سونو دادم:ابعاد رحم 65*25 و اکوی اندومتر 6mm و سایز تخمدان راست 24*13 و فولیکول نداشت و در تخمدان چپ دو فولیکول به ابعاد 13و12 mm دیده شد.
    ایا با این سایز فولیکول احتمال بارداری هست؟چیکار کنم که باردار شم؟و روز 12 شهریور پریود شدم چه روزهایی نزدیکی کنیم؟
    ممنون از پاسخ شما

    جواب:
    احتمال بارداری با این سایز فولیکولها ضعیف هست. تمام آزمایشاتی که تاکنون انجام داده اید را برایم بنویسید.
  • سئوال:
    سلام
    w.b.c 3.4 ,
    r.b.c 4.26
    hb 12.2
    hct 37.2
    m.c.v 87.3
    m.c.h 28.6
    m.c.h.c 32.8
    platelets 189
    hypochromia :positive
    e.s.r 1st h 3
    e.s.r 2 6
    blood group +o
    rh factor positive
    fastin blood glucose 98
    ferritin 130
    tsh 0.4
    hiv negative
    hbs ag negative
    hbs ab 123
    hcv-ab negative
    toxoplasma antibody(igg) 2.1
    igm 0.3
    rubella anti (igg)2.4
    igm 0.3
    cmv igg 0.2
    cmv igm 0.6
    urine analysis
    wbc 3-4
    rbc many
    blood/hgb positive
    ازمایش تیرویید دوباره دادم tsh 2.4 بود قبلا ازمایش مغز و استخون دادم تراکم پایین بود دکتر گفت با تغذیه درست می شودکمی ادرارم عفونت داشت که دارو مصرف کردم دوباره ازمایش دادم از بین رفته بود لطفا راهنمایی کنید چیکار کنم لازم به انجام ازمایش دیگری هست؟

    جواب:
    لطفا در صورت تکرار سئوال قسمت اول سئوالتان را مجدد مطرح کنید.
  • سئوال:
    سلام
    علت رشد کم فولیکولهام چی هست؟با توجه به اینکه قرص لترزول مصرف کردم؟
    اختلال هورمونهای هیپوفیزی و تخمدانی

    ایا لازم به انجام ازمایش دیگری هست؟
    بله در صورت صلاحدید پزشکتان باید تست های فوق را انجام دهید.

    ممنون از پاسخ شما
  • سئوال:
    سلام من قرص لترزول از روز 7 پریود خوردم روز 14 سونو دادم دو فولیکول 12و13 داشتم روز 14و15و16 استرادیول خوردم روز 17 سونو دادم یک فولیکول 16.16 داشتم ایا من که پریودهام نامنظم و الان 3 ماهه که 31 روزه هست ایا امکان بارداری هست؟
    بله

    و اینکه روز 14 سیکل اندازه نرمال فولیکول چقدر باید باشد؟
    بین 18 تا 25
  • سئوال:
    چطور با سونو می توان روز تخمک گذاری و جنسیت جنین را تعیین کرد؟

    جواب:
    از روی ساز فولیکول غالب تا حدودی می توان روز تخمک گذاری را تعیین کرد. در مورد جنسیت خیر....
  • سئوال:
    سلام من ماما هستم میخواستم بدونم اگه دارای ماهنامه یا مجله هستید من هم از اون استفاده کنم ممنون می شم اگه جوابمو بدید.

    جواب:
    لطفأ آدرس تان را برایمان بنویسید تا از این به بعد به طور روتین فصلنامه گامت برایتان ارسال شود.
  • سئوال:
    سلام
    ضخامت اندومتر مناسب چه مقدار هست؟


    سلام،
    به جدول زیر توجه کنید :
    اندازه ها بر حسب میلی متر و بر اساس اندازه گیری دو لایه آندومتر (Double Layer) می باشد.

    روز 4-1 سیکل 4-2 میلی متر
    روز 10-5 سیکل 8-4 میلی متر
    روز 17-11 سیکل 10-6 میلی متر
    روز 28-18 سیکل 14-7 میلی متر


    بالا بودن ضخامت وکم بودنش از چه اندازه ای نامناسب وچه مشکلاتی بوجود میاورد؟
    مشکل در لانه گزینی بوده
  • سئوال:
    سلام ممنونم از پاسخ دهی شما

    1-منظور از پلی کیستیک چی هست همون تنبلی تخمدان!؟

    2-خفیف یا شدید بودنش چه شرایطی داره؟


    لطفا برای من توضیح ساده تری نسبت به مقاله های ارائه شده بدید

    با سپاس فراوان از لطف بی پایان شما

    جواب:
    سَندرُم تُخمدان پُلی‌کیستیک یا نشانگان تخمدان پُرکیستی[۱] (polcystic ovary syndrome PCOS) شایع‌ترین اختلالات غدد درون‌ریز (ﺁندوکرینوﭘﺎتی) در زنان و شایع‌ترین علت نازایی ناشی از عدم تخمک‌گذاری می‌باشد.

    نامگذاری این سندرم به دلیل وجود تخمدان های بزرگ محتوی تعداد زیادی کیست کوچک (در اغلب زنان مبتلا و نه در همه) است که در لایه بیرونی هر تخمدان قرار گرفته است.

    زنان مبتلا به این بیماری علایم شایعی مانند اختلالات قاعدﮔﻰ (به خصوص خون‌روش گاهگاهی (الیگومنوره))، علایم هیپرآندروژنیسم مانند پرمویی (هیرسوتیسم) و آکنه، ریزش مو و نازایی دارند.بیماران در معرض عوارض جدی مانند افزایش خطر سرطان ﺁندومتر و ﭘﺴﺘﺎن، دیس‌لیپیدمی، ﻫﻴﭙﺮتانسیون، بیماری‌های قلبی وعروقی و دیابت می‌باشند. شیوع چاقی و دیس‌لیپیدمی در مبتلایان به PCOS بیشتر از زنان سالم می‌باشد. 40 درصد زنان مبتلا، دچار چاقی مفرط و 75 درصدشان نازا می باشند.

    این بیماری تقریبا در ۶ تا 10 درصد همه زنانی که در سنین باروری می‌باشند دیده می‌شود. علت بیماری مزبور مشخص نیست اما محققان بر این باورند که عوامل ارثی و دیابت در ظهور آن نقش دارند.

    قاعدگی های نا منظم، رشد موهای زاید، جوشهای پوستی (آکنه) و چاقی در زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک مشاهده می شود. این عارضه می تواند در نوجوانی با دوره های قاعدگی نا منظم مشخص گردد یا اینکه بعد ها به دنبال افزایش وزن یا مشکل در باروری تشخیص داده شود.

    علت دقیق سندرم تخمدان پلی کیستیک هنوز ناشناخته است. زنان مبتلا ممکن است به دلیل مشکلات بوجود آمده در تخمک گذاری، برای باردار شدن با مشکل مواجه شوند. تشخیص زودهنگام و شروع درمان می تواند به پیشگیری عوارض طولانی مدت آن مثل دیابت نوع 2، بیماری های قلبی و سکته کمک کند
  • سئوال:
    ba salam
    man modaty hast ba sono motevaje shodam kist tokhmdan daram. pezeshkam goft moshkeli nist baraye bardary. vali alan 4 mahe eghdam kardam . motasefane hata periodam 1 roozam aghab nemiyofte.
    aya alan lazem ast baraye tashkhise na barvary azmayesh bedam ya hanoz zood ast?

    جواب:
    هنوز زود است و نگران نباشید.
ابزارها

جستجو در سایت

 

ورود به سایت

نام کاربری:
کلمه عبور: