Loading...
مشاوره

پاسخ به سوالات پزشکی شما

چه تفاوتی بین تست های غربالگری دوران بارداری و دوران نوزادی وجود دارد؟

تست های غربالگری دوران بارداری بیشتر جهت پی بردن به اختلالات کروموزومی مهمی که منجر به عقب ماندگی ذهنی می...

مروری بر روش های درمانی عفونت با HPV

تاکنون بیش از 170 نوع از این ویروس گزارش شده و بیش از 40 ژنوتیپ آن می توانند از طریق تماس جنسی و یا تماس با عفونت در ناحیه آنوژنیتال (ناحیه مقعد و آلت تناسلی) منتقل شوند.

مروری بر روش های درمانی عفونت با HPV

مروری بر روش های درمانی عفونت با HPV

تاکنون بیش از 170 نوع از این ویروس گزارش شده و بیش از 40 ژنوتیپ آن می توانند از طریق تماس جنسی و یا تماس با عفونت در ناحیه آنوژنیتال (ناحیه مقعد و آلت تناسلی) منتقل شوند. ژنوتیپ های 16، 18، 31، 33، 35، 39، 45، 51، 52، 56، 58، 59، 66 و 68 کارسینوژنیک بوده و بعنوان ژنوتیپ های پرخطر[1] معرفی می شوند.

عامل 70% کانسر سرویکس ژنوتایپ های 16 و 18 هستند. 5 الی 10% عفونت های ناشی از ژنوتیپ های پرخطر HPV می تواند به ضایعات پره کانسریک تبدیل شوند، با این حال پیشرفت یک ضایعه تحت بالینی به عفونت بالینی سالیان سال طول می کشد. شایان ذکر است فاکتور مهم در ارتباط با کانسر مهاجم سرویکس[2]، عدم انجام غربالگری در تمام مدت عمر (در 50% موارد) و عدم انجام غربالگری طی 5 سال گذشته (در 10% موارد) می باشد. حساسیت پاپ اسمیر سنتی[3] در تشخیص کانسر سرویکس بین 30 تا 87% و ویژگی آن بین 86 تا 100% است. حساسیت پاپ اسمیر برپایه مایع[4] در تشخیص کانسر سرویکس بین 61 تا 95% و ویژگی آن بین 78 تا 82% است. ترکیب تست پاپ اسمیر و تستHPV باعث افزایش حساسیت تا 87 الی 100% و کاهش ویژگی تا 69 الی 95% (نسبت به روش پاپ اسمیر سنتی) می شود.

HPV 16 شایعترین عامل (حدود 50%) کارسینوم سلولهای پوششی سرویکس[5] و HPV18 شایعترین عامل (حدود 55%) آدنوکارسینوم سرویکس[6] هستند. HPV 16 با شیوع 32% و HPV 45 با شیوع 10% در رتبه های بعدی عوامل ایجاد آدنوکارسینوم سرویکس هستند. در 30-5 % موارد عفونت با چندین ژنوتیپ HPV مشاهده می شود.

 

ریسک ابتلا به CIN3 طی سه سال در ژنوتیپ های مختلف HPV متغییر بوده و به شرح زیر است:

- HPV 16: امکان ابتلا 1 به 4

- HPV 18: امکان ابتلا 1 به 9

- Other HR (High Risk) HPV Genotypes: امکان ابتلا 1 به 19

اکثرعفونت های HPV به سرعت توسط سیستم ایمنی بدن پاک شده و به کانسر سرویکس تبدیل نمی شوند. پروسه تبدیل سلولهای نرمال سرویکس به سلولهای سرطانی بسیار طولانی بوده و کانسر سرویکس معمولاً در عفونت های پایدار HPV[7] (که عموماً بیش از یک دهه و یا بیشتر طول کشیده) دیده می شود.

مدت زمان پاکسازی HPV های پرخطر از بدن، بدون انجام هرگونه درمان خاص بصورت زیر است:

- طی 8 ماه در 70% موارد پاک می شود.

- طی 12 ماه در 80% موارد پاک می شود.

- طی 18 ماه در 90% موارد پاک می شود.

طولانی ترین زمان پاکسازی مربوط به ویروس HPV 16 است. البته این مدت زمان به قدرت سیستم ایمنی اشخاص بستگی دارد، به خصوص در بیماران مبتلا به HIV، زمان پاکسازی طولانی تر است که باعث پایداری بیشتر عفونت HPV شده و در نتیجه ریسک کانسر سرویکس مهاجم را افزایش می دهد.

فاکتورهای اپیدمیولوژیک موثر در پایداری عفونت با HPV عبارتند از:

- استعمال دخانیات،

- استفاده طولانی مدت از OCPs (یا قرص های ضدبارداری خوراکی)،

- عفونت های همزمان با کلامیدیا،

- عفونت همزمان با HSV type II و یا HIV،

- فاکتورهای تغذیه ای (رژیم های کم پروتئین) و

- وجود عفونت در همسر.

بعد از تشخیص عفونت و مشخص کردن منطقه آلوده با روش کولپوسکوپی، می توان با استفاده:

1- روش های دارویی:

درمانهای دارویی عبارتند از:

 

- Podofilox 0.5% Solution/gel

- Imiquimod 5% Cream

- Sinecatechins 15% Ointment

- کرایوتراپی (Liquid nitrogen/cryoprobe)، با تکرار هر 1-2 هفته

- رزین Podophyllin 10-25%

- تری کلرو استیک و یا بی کلرو استیک اسید 80-90%

مطالعات اخیر مشخص نموده که داروی ضد ویروسی Alferon N برای زگیل تناسلی و Lopinavir برای موارد LSIL و HSIL، که HPV مثبت اند نیز بطرز چشم گیری تاثیر گذارند.

2- استفاده از روش های Ablation (برداشتن محل ضایعه به روش تخریبی مثل لوپ سوزاننده[8] و یا فریزینگ[9])

 

3- و یا Excision (برداشت محل ضایعه بدون آسیب رساندن جدی به سلول ها مثل برداشت جراحی الکتریکی با استفاده از لوپ یا loop electrosurgical excision=LEE و یا Knife conization) سلولهای غیر طبیعی را برداشت و بدین ترتیب از تبدیل آنها به سلولهای سرطانی جلوگیری نمود.

 

excision و ablation به تنهایی ویا توأم، منجر به درمان موثر CIN خواهد شد. میزان کارآیی[10] این روش ها برای درمان CIN بین 90 تا 95% است و بیشتر شکست های درمانی ظرف 2 سال رخ می دهند (هر چند ممکن است سرطان تا 20 سال بعد از درمان بوجود آید).

روش های پیگیری زنانی که از نظر CIN درمان شده اند، طیف وسیعی را در بر می گیرد که می توان به سیتولوژی، تستHPV ، کولپوسکوپی به تنهایی و یا همراه با هم در فواصل 3 ماهه تا یک ساله اشاره کرد.

برای پیگیری بعد از درمان[11]، تست HPV در مقایسه با سیتولوژی از حساسیت بیشتر و ویژگی کمتری برخوردار است و می تواند در عود مجدد بیماری را سریعتر تشخیص دهد.

نتایج مطالعات مربوط به تاثیر درمان بر بارداری های آتی، متناقض اند، ولی اکثر آنها افزایش دو برابری ریسک زایمان زودرس[12] را نشان می دهند. با وجود اینکه این موضوع به اثبات نرسیده ولی ممکن است ناشی از نقص بافت بنیادی (استروما) سرویکس باشد و این ریسک با افزایش حجم و تعداد برش ها بیشتر می شود. با این حال مطالعات بسیاری نشان داده اند که این مسئله بیشتر در کشورهایی رخ می دهد که در مقایسه با آمریکا از لوپ های بزرگتر و برش های عمیق تری استفاده می کنند. در اینگونه مطالعات ارتباط محدود و متناقضی بین درمان های ablative با زایمان زودرس وجود دارد. البته زنان مبتلا به CIN در صورت عدم درمان، ممکن است با افزایش احتمال زایمان زودرس روبرو شوند. با این وجود از آنجائیکه عوارض بارداری ممکن است جبران ناپذیر باشند، باید فایده پنهان درمان و همچنین خطرات بارداری آتی با یکدیگر مقایسه گردند. در زنان جوان بین بیماری سرویکس و پایین بودن ریسک کانسر نرخ همبستگی بالایی گزارش شده است.



high risk HPV :1

2: Invasive Cervical cancer

3: Conventional Pap Smear

4: Liquid-Based Pap Smear

Cervical Squamous Cell Carcinoma :5

Cervical Adenocarcinoma :6

7: Persistent infection or HPV persistence

8: Cautering

9: freezing or cryotherapy

10: efficacy

11: posttreatment follow-up

12: preterm delivery



نظرات

 

  • سئوال:
    سلام. همسرم به HPV مبتلا شده خودمم هم رفتم برا معاینه دکتر گفته خوشبختانه نگرفتم. بنده 32 سالمه آیا میتونم با این شرایط سن و اینکه متاهل هم هستم واکسن HPV رو بزنم ؟ آیا تاثیر در پیشگیری داره؟

    جواب:
    تنها منع مصرف واکسن HPV در دوران بارداری می باشد وگرنه در تمام شرایط حتی با وجود سرطان دهانه رحم هم توصیه به تجویز واکسن می شود.
  • سئوال:
    با سلام و عرض تشکر بابت مطالب سودمندتان.
    سال گذشته مبتلا بهhpv16شدم. امسال در شهرستان دوباره آزمایش دادم که گویا برای آزمایشگاه شما ارسال شد و خوشبختانه جواب منفی شد. نگرانی بنده این هست که آیا ممکن است به درستی نمونه گیری انجام نشده باشد با توجه به اینکه بنده درخواست پاپ به جهت ایتکه ماه گذشته داده بودم ندادم. 2آیا برای شوهرم هم آزمایش انجام می شود؟

    جواب:
    خیر اگر منفی شده است جای نگرانی ندارد. این روش به میزان سلولهای موجود در نمونه حساس بوده و اگر سلول به اندازه کافی در نمونه وجود نداشته باشد (در اثر گرفتن نمونه اشتباه) اصلاً جواب نداده و تکرار نمونه گیری را درخواست می کند. بهتر است ترشحات مجرای تناسلی شوهرتان نیز از نظر این ویروس چک شود.
  • سئوال:
    س: با عرض سلام. ایا تعیین ویروسhpvاز طریق ازمایش خون در ازمایشگاه نیلو انجام میشود؟
    ج: در صورت درخواست پزشک انجام می شود ولی فاقد ارزش است.

    س: 2برای تعیین ویروس در اقایان برای بنده که در اصفهان هستم کدام ازمایشگاه مراجعه کنم؟
    ج: فعلأ برای این تست در اصفهان نماینده ای نداریم.
  • سئوال:
    سلام و عرض تشکر.
    س: میخواستم بدانم برای اینکه تست hpvبدهم ایا باید مستقیما به ازمایشگاه نیلو بدون نوبت مراجعه کنم؟
    ج: بهتر است نسخه داشته باشید

    2،همسرم سال گذشته مبتلا به نوع 16و6بودند که امسال hpvتستشان منفی شد. با توجه به اینکه سال گذشته رابطه دهانی نیز داشتمد نگران هستند؟ایا نیاز به آزمایش دیگری هست. اگر امکان دارد متن سوالم را نگذارید. دعای خیر بنده و همسرم همیشه برای شما خواهد بود
    ج: نگران نباشید اگر تست تان منفی شده است نشانه پاک شدن ویروس بوده ولی بهتر است نتیجه پاپ اسمیر و کولپوسکوپی تان خبری نیست.
  • سئوال:
    با عرض سلام. تشکر فراوان بابت پاسخ های دقیقتان
    بنده دو سال پیش به زگیل تناسلی 16و11مبتلا شدم. آن زمان رابطه اورال نیز داشتم. پس از دوسال تست اچ پی وی پی سی آر از واژن دادم و منفی بود. آیا این جواب نشاندهنده این است که ویروس در بدن نیست؟یا اینکه برای دهان باید آزمایش جداگانه ای بدهم؟این آزمایش چگونه و با چه هزینه ای هست؟ خواهشمندم سریعا پاسخ دهید. لطف میفرمائید.

    جواب:
    خیر همان کافی است، فقط برای اینکه اطمینان یابیم که به یک روش FDA approved این تست برایتان انجام شده است. روش انجام تست را برایم بنویسید.
  • سئوال:
    من از انگلیس منچستر هستم از شما یک خواهش دارم ، من چند روزه پیش بیوپسی داشتم از زبانه لوزه و جواب التهاب با ریکتیو هاپرپلازی بود بدون هیچ شواهدی از بدخیمی ، سوال من این است ایا احتمال تغیر هاپرپلازی به سرطان هست یا خیر ، خیلی نگران هستم حتی از زندگی خسته شدم لطفا جوابم را بدی

    جواب:
    نگران نباشید احتمالش خیلی ضعیف هست.
لطفاً برای ارسال نظر ابتدا وارد حساب کاربری خود بشوید
اگر تاکنون ثبت نام نکرده اید ، روی این لینک کلیک کنید
ابزارها

جستجو در سایت

 

ورود به سایت

نام کاربری:
کلمه عبور: