Loading...

سقط جنین

شايع‌ترين عارضه بارداري سقط جنين است. اين جمله يعني اين كه شايع‌ترين مشكل و خطري كه يك خانم باردار و جنين او را تهديد مي‌كند، سقط است.

سقط جنین

سقط جنین

 

شايع‌ترين عارضه بارداري سقط جنين است. اين جمله يعني اين كه شايع‌ترين مشكل و خطري كه يك خانم باردار و جنين او را تهديد مي‌كند، سقط است. آنچه در اين ميان نبايد فراموش كنيم اين نكته است كه علاوه بر تمام معضلات و مشكلات جسماني و فيزيكي، آسيب جدي روحي و رواني‌اي كه از دست دادن جنين بر مادر وارد مي‌سازد، غيرقابل جبران است. در اين مطلب سعي كرده‌ايم بيشتر با سقط آشنا شويم.

به خروج محصول بارداري، پيش از هفته بيستم بارداري سقط خود به خودي گفته مي‌شود. بيشتر موارد سقط در سه ماهه اول بارداري(12 هفته اول)‌ رخ مي‌دهند و شايع‌ترين علت نيز نقايص كروموزومي است. در واقع به طور طبيعي جنين‌هايي كه اختلالات شديد كروموزومي دارند در همان ابتدا تصفيه شده و مي‌ميرند. بنابراين در بسياري از موارد والدين بايد از اين اتفاق خوشحال شوند و در واقع طبق همان اعتقاد «حتما حكمتي در كار بوده است» شكرگزار خداوند باشند.

اصطلاح ديگري كه در اين زمينه مطرح است تهديد به سقط است. هر گونه خونريزي به صورت خفيف، شديد يا لكه‌بيني در نيمه اول بارداري از سوي مادر بايد جدي تلقي شود. اين علامت مي‌تواند نشانه در معرض خطر بودن جنين باشد. پس از بروز اين علامت مادر باردار بايد مورد معاينه پزشك قرار گيرد. اگر دهانه رحم كاملا بسته باشد و علائم ديگر خطر وجود نداشته باشد، واژه تهديد به سقط براي تشريح وضعيت جنين مورد استفاده قرار مي‌گيرد. در اين حالت به مادر توصيه مي‌شود استراحت كند و از فعاليت‌هايي كه ممكن است براي ادامه حيات جنين خطرناك باشد، بپرهيزد. اين حالت تنها وضعيتي است كه مي‌تواند مانع سقط شود.

در مقابل وضعيت تهديد به سقط يك حالت ديگر هم قرار دارد كه سقط اجتناب‌ناپذير نام دارد. در سقط اجتناب‌ناپذير علاوه بر علامت‌ خونريزي واژينال، علائم خطر ديگري نظير پارگي كيسه آب، درد و باز شدن دهانه رحم نيز وجود دارد.
در اين حالت مرگ جنين حتمي است و اصرار براي حفظ جنين مي‌تواند با خطراتي نظير سقط عفونتي يا سپتيك، سقط ناكامل يا سقط فراموش شده همراه باشد كه جان مادر را نيز به خطر مي‌اندازند. بنابراين در وضعيت سقط اجتناب‌ناپذير، تخليه رحم از محصول بارداري به روشهاي دارويي يا جراحي نظير كورتاژ در مركز بيمارستاني انجام مي‌شود و پس از اطمينان از پايدار بودن وضعيت حياتي مادر مي‌توان وي را ترخيص كرد.

سقط ناكامل حالتي است كه قسمتي از جنين يا جفت خارج شده و قسمت‌هاي ديگر باقي مانده است. در اين حالت درد و خونريزي ادامه دارد. خونريزي مداوم مي‌تواند براي مادر خطرناك باشد. در اين حالت نيز بايد تخليه رحم در بيمارستان صورت بگيرد. سقط فراموش شده حالتي است كه جنين حيات خود را از دست داده است، ولي انقباض‌هاي رحمي صورت نگرفته و در نتيجه جنين و جفت در رحم مادر باقي مانده است. در اين حالت احتمال عفونت افزايش مي‌يابد و اين خطر جان مادر را تهديد مي‌كند. در اين حالت با توجه به صلاحديد پزشك پس از معاينه مادر و ارزيابي شرايط وي، مي‌توان منتظر آغاز انقباض‌هاي رحمي ماند يا تخليه رحم انجام داد.

سقط سپتيك يا عفوني يكي از خطرناك‌ترين وضعيت‌هاي سقط است. معمولا اين حالت پس از سقط ناكامل كه بي‌توجهي به آن شده است، سقط فراموش شده و اقدام به سقط در مراكز غيربهداشتي و زيرنظر افراد غيرمتخصص ديده مي‌شود. در اين حالت همراه با خونريزي واژينال، مادر دچار تب و درد شكمي مي‌شود و علائم عفونت مانند افزايش ضربان قلب، افزايش تعداد گلبول‌هاي سفيد و ... نيز ظاهر مي‌شوند.

در صورت وجود تب و درد شكمي بايد اقدامات لازم تشخيصي و درماني انجام شوند. اين اقدامات عبارتند از: تهيه نمونه و كشت از خون و سرويكس، تخليه رحم، آنتي بيوتيك تزريقي از راه وريد، پيشگيري از كزاز، تهيه عكس راديوگرافي در حالت‌هاي ايستاده و خوابيده از شكم، در صورت مشاهده علائمي دال بر پارگي رحم در راديوگرافي‌هاي انجام شده بايد جراحي شكم انجام گيرد.

در هر يك از حالات سقط در صورتي كه مادر داراي گروه خوني RH منفي و همسر وي داراي گروه خوني RH مثبت باشد، بايد تزريق آمپول روگام براي پيشگيري از حساس شدن مادر و بروز مشكل براي فرزندان بعدي انجام گيرد.

يك بار امتحان كافي است

اگر يك بار سابقه سقط داشته‌ايد، مي‌توانيد يك بار ديگر شانس خود را براي بارداري امتحان كنيد. البته بهتر است در زمان مناسبي كه پزشك به شما توصيه مي‌كند باردار شويد. اين زمان به سن و سال شما و همسرتان بستگي دارد. از يك سو تاخير موجب بهبود وضعيت روحي و تغذيه‌اي مادر مي‌شود، از سوي ديگر افزايش سن يكي از خطرات بروز سقط است. اگر سن شما و همسرتان بالا باشد، بهتر است زودتر براي بچه‌دار شدن مجدد امتحان كنيد، ولي اگر جوان‌تر هستيد مي‌توانيد اندكي صبر كنيد. به هر حال پس از گذشت چند ماه مادر توانايي بارداري مجدد را كسب مي‌نمايد. مهم اين است كه بيشتر از يك بار شانس مجدد را امتحان نكنيد و اگر 2بار سابقه سقط داشتيد بهتر است بررسي‌هاي لازم براي كشف علت سقط را آغاز نماييد. اصطلاح سقط مكرر به 3‌‌بار سقط پياپي اطلاق مي‌شود. علت‌هاي سقط مكرر مي‌تواند يكي از اين موارد باشد؛ نقايص ساختماني رحم، مشكلات هورموني، علل ژنتيكي، علل انعقادي، نارسايي سرويكس.

برخي از اين علت‌ها قابل برطرف شدن هستند. نقص ساختماني رحم شايع‌ترين علت سقط‌هاي مكرر است. در صورت وجود نقايصي نظير رحم شاخ‌دار، وجود توده‌هايي نظير فيبروم يا ليوميوم و ... ممكن است جراحي پيش از باردار شدن مفيد واقع شود. نارسايي سرويكس نيز به حالتي گفته مي‌شود كه دهانه رحم به اندازه كافي توانايي بسته ماندن در برابر جنين را ندارد و پيش از موعد باز مي‌شود، در اين حالت نيز مي‌توان با كمك سركلاژ (بستن دهانه رحم به روشي شبيه بخيه كردن)‌ به بارداري بعدي كمك كرد.

  • صفحه 1 از 2
  • 1
  • 2



نظرات

 

  • سئوال:
    سلام من تسب غربالگری را انجام دادم خدا را شکر مشکلی نبود.در هفته 14 دچار خونریزی شدم تقریبا شدید بودو با مداجعه به پزشکم متوجه سلامت جنین شدیم و دکتر گفت فشار به دهانه رحم وارد شده و نتیجه تجویز دارو و 2 هفته استراحت بود.بعد از حدود 10 روز هنوز لکه بینی دارم البته با مصرف دارو طول سرویکس در سونو گرافی 41mmبوره آیا من نیاز به سرکلاژ داشته ام؟عاقبت این خونریزی چیست؟

    جواب:
    با این طول سرویکس نیازی به سرکلاژ ندارید ولی استراحتتان را بیشتر کنید و مصرف دارو را زیر نظر پزشکتان ادامه دهید.
  • سئوال:
    سلام از کجا بفهمیم در سه ماهه ی دوم بند ناف دور گردن جنین پیچیده شده؟

    جواب:
    با استفاده از سونوگرافی (ترجیحأ سونوی داپلر)
  • سئوال:
    برای جلوگیری از پیچیدن بند ناف چه کارایی باید کرد ؟

    جواب:
    هیچ کار خاصی نمی توان انجام داد. چرا که در بعضی موارد بدون انکه علتی داشته باشد بند ناف بلندتر است.
  • سئوال:
    سلام.درصورت باکره بودن امکان بارداری وجودداره؟درشرایطی که10روزقائدگیم عقب افتاده البته بیشتراوقات همینطوره.البته رابطه ای اخرقائدگی دوره قبل صورت گرفته بود اون زمان پریودیم2 روزی بود قطع شده بود.باعقب افتادن این دورم شدیدباعث دلهره واظطرابم شده.نمیتونم این موضوع رو باکسی درمیان بزارم.ازتون میخوام راهنماییم کنین.با تشکر

    جواب:
    امکانش ضعیف است ولی برای اطمینان خاطر یک تست بتا دهید.
  • سئوال:
    میشه بیشتر راهنماییم کنین دارم دق میکنم.تست بتا چطوریه؟

    جواب:
    یک آزمایش خون ساده می باشد و 4-2 ساعته هم آماده می شود.
  • سئوال:
    سلام.ممنون از کمکتون.من دیروز به پیشنهاد یکی از دوستان تست بارداری انجام دادم و نتیجش منفی بود.ینی میتونم به همین نتیجه اکتفا کنم و ازمایش دیگه ای ندم؟

    جواب:
    بله، اگر تا چند روز دیگر پریود نشدید جهت پیگیری اختلالات هورمونی به یک متخصص زنان مراجعه کنید.
  • واقعا منون از راهنمایی هاتون وسایت فوق العاده عالی تون.با تشکر
  • سئوال:
    میخواستم بدونم اگر بچه ی اول دارای بند ناف بلند بوده و پیچیده دور گردنش و سقط شده ایا چند در صد احتمال دارد که بچه ی دوم هم مانند بچه ی اول باشد یا اصلا به هم ربطی ندارن؟ ممنونم از سایت خوبتون

    جواب:
    توصيه‌ام به همه خانم‌هاي باردار اين است که به حرکات جنين‌شان توجه کنند. وقتي جنين به هر دليلي مانند پيچيدن بندناف يا دلايل ديگر دچار مشکل مي‌شود، حرکاتش کند مي‌شود. اگر در اين مرحله که حرکت جنين کم شده سريع به پزشک مراجعه کنيد شايد بتوان جنين را نجات داد. البته هيچ دليلي براي اينکه مجددا اين اتفاق رخ بدهد وجود ندارد. موارد زيادي وجود دارد که مادر باردار به هر دليلي جنين‌اش را از دست داده است اما بارداري‌هاي دوم و سوم به طور طبيعي پيش رفته و نوزاد سالم به دنيا آمده است.
  • سئوال:
    سلام . من یکبار حامله شدم و در ماه پنجم کورتاژ کردم میخواستم از شما بپرسم چند مدت باید بگذرد تا بهترین زمان برای حاملگی مجددم باشد و بتوانم دوباره حامله شوم؟ ممنونم

    جواب:
    بهتر است 3-2 ماه بعد اقدام کنید و اسید فولیک را هم قطع نکنید.
  • سئوال:
    با سلام
    یکی از آشنیان بنده بعد از تست سونو در 4 ماهگی مشخص شده که حدود حداقل سه هفته است بچه سقط شده است.
    آیا با خوردن داروهای گرم عمل تخلیه انجام میشود یا باید در بیمارستان بستری شود؟
    همچنین راجع به نحوه تخلیه با روشهای مختلف واثرات سوئ احتمالی توضیح دهید.
    با تشکر فراوان

    جواب:
    اگر سریعتر به یک متخصص زنان مراجعه کند می تواند با استفاده از ترکیبات دارویی تخلیه انجام دهد. به هر تخلیه های دارویی عوارض کمتری نسبت به کورتاژ می گذارد.
  • سئوال:
    سلام و خسته نباشید
    با تشکر از راه اندازی سایت خوبتون
    من چند سال پیش سقط جنین داشتم و گروه خونی خودم RH منفي و همسرم داراي گروه خوني RH مثبت می باشد ولی آمپول روگام تزریق نکردم آیا امکان دارد که من هیچوقت نتوانم بچه دار شوم؟

    جواب:
    یک تست Indirect Coomb's انجام دهید اگر منفی بود اصلأ جای نگرانی ندارد.
    • سئوال:
      اگه جواب آزمایش مثبت بود نمی تونم از هیچ راهی بچه دار بشم؟!!

      جواب:
      اینقدر استرس بی خود به خودتان راه ندهید اول تست را انجام دهید اگر مثبت بود راه حل های زیادی وجود دارد. این مسئله هیچ ارتباطی به بچه دار شدن یا نشدن ندارد.
  • سئوال:
    من دو بار سقط داشتم خودم مشكلي ندارم اما آزمايش اسپرم همسرم نشان از كم تحكركي و كمي اسپرم مي دهد دارو دادن الان ميزان اسپرم 48 شده از 40 قبلي نمي دونم براي بارداري اقدام بكنم يانه لطفا راهنماي ام كنيد.مرسي

    جواب:
    اگر تعداد اسپرم بالای 15 میلیون باشد و تحرک با سرعت پیشرونده سریع و آهسته بالای 32% و مورفولوژی طبیعی بالای 4% باشد می توانید برای بارداری اقدام کنید.
  • سئوال:
    سلام. من حدود4 سال باردار نشدم بعد دو بار قبل از بچه اولم سقط داشتم(فقط ساک حاملگی تشکیل شده بود.که به اصرار من آزمایش ژنتیکی دادیم و مشکلی نبود و به فاصله زمانی کمی بچه دار شدم .بعد از 2 سال یک حاملگی خارج از رحم داشتم.که خودبخود بدون انجام عملی ازبین رفت(جذب شد؟) سال بعدش سقط داشتم که بدون داروو کورتاژ باخونریزی زیاددفع شدو سال بعدش که الان باشد در هفته یازدهم فقط ساک حاملگی با رشد8 هفتگی دیده می شود.الان سنم چهل سال است و از نظر روحی بسیار آسیب دیده ام. 1-آیا به نظر شما آرزوی فرزند دوم را باید ازیاد ببرم؟ یا راه حلی باریسک کمتر وجود دارد که بتوانم...

    جواب:
    جواب دادن به شما بدون داشتن اطلاعات کلینیکی و آزمایشگاهی دقیق غیر ممکن است. توصیه می کنم به یکی از مراکز ناباروری مراجعه کنید.
  • سئوال:
    سلام خسته نباشید 8ماه پیش در ماه پنجم حاملگی ام کورتاژ شدم الان بعد 8 ماه که از کورتاژم گذشته 1روز بعد از اتمام پرویودیم زیر دلم درد دارم ترشحاتمم معمولی هست میخواستم ببینم ایا مشکل خاصی هست یا نه؟ البته دردم زیاد نیست

    جواب:
    نه مشکل خاصی نیست
  • سوال:
    من ۸ بهمن سقط داشتم (هفته‌ی ۹ بارداری) که البته نیازی به کورتاژ نبود. ۱۰ اسفند آزمایش دادم که تیتر anti cmv igG ۳۴ بود. می‌خواستم بدانم که آیا علت سقط همین ویروس بوده؟
    بعد از سقط دکتر گفت که بعد از ۲ پریود می‌توانم باردار شوم ولی من قبل از اولین پریود، دوباره باردار شدم. آیا خطری جنین را تهدید می کند؟
    • سئوال:
      سلام
      اگه کسی رحمش دو شاخ باشه البته نه شدید و باردار شه سقط در چه سنی سقط میشه؟ و آیا اصلا با توجه به اینکه دوشاخ بودنش جزییه هست دلیلی برای سقط محسوب میشه؟ و اینکه من در هفته 6 سقط داشتم و رحمم دوشاخه اما نه در حدی که مشکل ساز باشه دکترم گفت خیلی کمه. میخاستم ببینم میتونه از اون باشه؟ و اینکه با توجه به اینکه من قبلا مبتلا به تخمدان پلی کیستیک بودم الان برای بارداری بعدی چه آزمایشهاییی لازمه؟ با توجه به اینکه یه بار سقط داشته ام ممنونم .

      جواب:
      بستگی به درجه دو شاخ بودن رحم امکان سقط در هفته های مختلف وجود دارد ولی بعید است باعث سقط در هفته های پایین شود مگر اینکه لانه گزینی در راس دو شاخه شدن انجام شده باشد.
      بهتر است از نظر سقط های عفونی و ترومبوفیلیک چک شوید.
    • سئوال:
      با سلام معذرت میخام: این که نوشتین: از نظر سقط ترومبوفیلیک چک شود یعنی چی؟

      :
      ستگی به درجه دو شاخ بودن رحم امکان سقط در هفته های مختلف وجود دارد ولی بعید است باعث سقط در هفته های پایین شود مگر اینکه لانه گزینی در راس دو شاخه شدن انجام شده باشد.
      بهتر است از نظر سقط های عفونی و ترومبوفیلیک چک شوید.

      جواب:
      یک سری عواملی هستند که بدن را مستعد تشکیلی لخته در رگ می کند که اگر در جفت این لخته تشکیل شود باعث انفارکتوس جفت و در نتیجه سقط جنین می شود. بنابراین در مواردیکه سقط صورت می گیرد و هیچ فاکتور مشکل داری پیدا نشود این عوامل باید چک شوند.
    • سئوال:
      سلام . من یه سری آزمایش هورمونی انجام دادم شامل lh . fsh, tsh, estradiol , testosteron prolactin oh 17 perogesteron dhea -s
      اگه علاوه بر اینها آزمایشی لازمه هر نوع آزمایشی برای قبل بارداری بهم بگید ممنون میشم با توجه به اینکه یه سقط داشتم تو هفته 6
      ممنونم.

      جواب:
      بهتر است که شوهرتان هم یک آزمایش اسپرموگرام بدهد. جوابهای خودتان که خوب است و دیگر نگران آن مورد سقط نباشید.
    • سئوال:
      چون یه سری از دوستانم که قبلا سقط داشتن آزمایش آنتی فسفو لیپید انجام دادن آیا لازمه انجام بدم؟ و اینکه لازمه آسپرین 80 بخورم برای بارداری بعدی یا نیازی نیس ضرر داره اگه مصرف کنم؟

      جواب:
      زمانی این تست ها لازم است که بیشتر از دو بار سقط داشته باشید و معمولأ سقط های فوق ناشی از اختلالات کروموزومی می باشد که در 15% موارد دیده می شود و جالی نگرانی ندارد.
    • سئوال:
      متشکرم بابت راهنمایی تون خیلی ممنونم همسرم هم آزمایش اسپرم داد و این نتایج شه:
      macroscopy:

      volume 5 ml
      appearance M.O
      color G.W
      ph 7.5
      liquefaction 15 min

      microscopy :
      germ cell -
      leukocyte 0-1 mil / ml
      round cell 0-1 mil/ml
      rbc -
      agg;utination -
      sperm count 49.6 mil/ml

      motility :
      full 4 %
      sluggish 59 %
      low 10 %
      immotile 27 %


      morphology :
      head : pin hear 19
      macro 4.4
      micro 11.6
      double -
      ang 13
      long -
      round -


      neck: long -
      thick -
      cytopl 3


      tail : long -
      short -
      duplicate -

      این جواب آز اسپرم همسرمه . اون خط های تیره هم جلوی بعضی از اصطلاحات بود که منو اینجا درج کردم . .

      جواب:
      جوابش مشکلی ندارد.
    • سئوال:
      من آزمایش توکسو و هپاتیت و سرخجه دادم برای آمادگی قبل از بارداری این شد نتیجه :
      rubella igg 47.51 در متد elisaکهبالای ده نوشته + مال منم بالای ده شده و کنار عدد نوشته H
      rubella igm 0.18 که تو رنج منفی قرار داره. toxo igg 1.75 و toxo igm 0.21 و Hbs Ag شده کمتر از 1.0
      که هم در متد elisa هست و در رنج منفی. اما اولی rubella igg + شده من یادم نمیاد که واکسنشو زدم یا نه؟ مامانم هم میگه فک کنم تو بچگی گرفتی اما مطمىن نیس الان من باید چکار کنم؟ نیاز به زدن واکسن یا مصرف داروی خاصی هست؟ چون میخوام برای بارداری اقدام کنم.. قبلا هم هفته 6 سقط داشتم

      جواب:
      در سال 85 در طرح کشوری واکسیناسیون بر علیه سرخجه تمام دختران و زنان بین 15 تا 35 سال واکسینه شده اند.
    • سئوال:
      با سلام من 27 سالمه در اولین بارداری بعد از 3 سال در هفته 8 بارداری دکترم تشخیص ساک بدون جنین رو دادند در تاریخ 23/2 خونریزی شدید همراه با خروج تیکه هایی داشتم بعد از مراجعه به پزشک داروی متیل ارگنوین برام تجویز شد برای یک هفته دکتر گفت اگه سقط نشه باید کورتاز کنم ضمنا اندازه ساک 22mm بود تا به امروز هم که 1/3 هست دفع نشده به نظر شما صبر کنم یا برای کورتاز اقدام کنم ؟ امکان داره در بارداری بعدی هم این مشکل پیش بیاد ؟ لازمه آزمایش خاصی انجام بدم؟خیلی استرس دارم لطفا راهنماییم کنید.

      جواب:
      در صورت عدم دفع آن باید هر چه سریعتر برای کورتاژ اقدام کنید تا امکان عفونی شدن رحم نباشد.
    • سئوال:
      با سلام من حدود 6 ماه پیش با وجود تنبلی تخمدان باردار شدم و در هفته 4 بدون آگاهی از بارداری رادیو لوژی قفسه سینه انجام دادم وقرص کلردیاز پوکساید را در طول هفته مصرف کردم و چند قرص دیگر.و هفته 7 بارداری با سونو مشخص شد که قلب جنین نمیزند وکورتاژ کردم.میخواستم بدونم احتمال داره توقف رشد از اشعه و مصرف قرصها باشه؟حالا میخوام دوباره باردار شوم.مشکل ژنتیکی ندارم ممکنه ولی میترسم دوباره باردار شم تنبلی تخمدان رو هم درمان کردم و این ماه فولیکولم 21 میلی بود.ممکنه مشکل انعقاد خون داشته باشم؟واسه تشخیص چه آزمایشی بدم؟

      جواب:
      این آزمایشها زمانی انجام می شود که بیشتر از 2 بار سقط داشته باشید نگران نباشید و باردار شوید.
    • سئوال:
      من متاسفانه در بارداری اول در 5 ماهگی به علت تشخیص اسپینابیفدا و هیدروسفال در جنین توسط پزشکان مجبور به ختم بارداری شدم.لازم به ذکر است که من در سه ماهه اول حاملگی اسیدفولیک مصرف میکردم ولی متاسفانه قبل از بارداری مصرف نمیکردم.در حال حاضر جنین در حال بررسی توسط پزشکان می باشد تا علت دقیق این ناهنجاری اعلام شود .
      سوال های من این است :
      آیا ممکن است در حاملگی بعدی هم چنین اتقاقی بیفتد و جنین به این عارضه مبتلا شود؟
      1% احتمال اتفاق افتادن در بارداری بعدی وجود دارد.

      چگونه می توان تاحد ممکن از بروز این ناهنجاری در حاملگی بعدی جلوگیری شود؟
      مصرف اسید فولیک 3 ماه قبل از بارداری و عدم مصرف غذاهای فست فود

      چه مدت بعد از سقط می توان مجددا" اقدام به بارداری نمود؟و بهترین...
      3-6 ماه
    • سئوال:
      با تشکر فراران از پاسخ سریعتان
      با توجه به خواندن سوالهای دوستان عریر متوجه شدم که دوست عزیری درمورد آمپول رگام پرسیده بودند که دقیقا مشابه مورد من هست که Rh خون من مثبت و همسرم منفی است و با اینکه در لندن زندگی میکنم و پزشکان از گروه خون مطلع بودند هیچ آمپولی بعد از سقط که بصورت طبیعی بود به من تزریق نکردند آیا ممکن است این مسئله در باوری من تاثیر بگذارد و باعث شود دیگر هرگز باردار نشوم .خیلی نگرانم چون من به پزشکان کشور خودمان اعتقاد بیشتری دارم.
      برای اطمینان یک تست Indirect Coomb's بدهید اگر منفی بود جای نگرانی وجود ندارد.

      همچنین بهترین روش پیشگیری از بارداری طی این 3- 6 ماه چیست که بتوان بلافاصله بعد ار آن باردار شد؟
      طبیعی از طریق نزدیکی حفاظت شده در روزهای 8 تا 17 سیکل
      با...
    • سئوال:
      با سلام . من 28 سالمه . و در 10 هفتگی متوجه شدم که با این که رشد جنین نرمال بود ولی نبض نداشت . و دستور سقط دادن و من وقتی بیمارستان رفتم گفتن ساعت 2 اینجا باش . وقتی رفتم زود به من سرم زدن و بعد از گذشت 3 ساعت با این که پرستار گفت که جنین دفع شد منو به اتاق عمل بردن و کورتاژ کردن . الان بعد از 27 روز هی نگرانم که نکنه نباید کورتاژ میشدم وقتی جنین دفع شد . من خودمم دیدمش . حالا دوست دارم برای مادر شدن تمام سختیهاشو به جون بخرم . آیا کاری میتوان انجام داد که این مشکل تشکیل نشدن قلب دیگه اتفاق نیوفته . آیا وایرلس بودن فضای کاری و لوازم زندگی نقشی در این نقص دارد؟

      جواب:
      بهتر است 3 ماه قبل از بارداری اسید فولیک مصرف کنید. نگران نباشید هنوز اثر عوامل فوق اثبات نشده است.
    • سئوال:
      با سلامی دوباره و تشکر از سایت بسیار خوب و پاسخ سریعتان.
      هانگونه که در پست های قبلی توضیح دادم من مجبور به ختم بارداری در هفته 20 به علت ابتلا جنین به اسپینابیفدا و هیدروسفال شدم.بعد از سفط مدت 2 ماه است که دارم اسیدفولیک 5 میلی گرم روزانه استفاده میکنم و پزشکان بعد از بررسی کامل جنین هیچگونه دلیلی هم که باعث بوجود امدن این عارضه شود را اعلام نکردند.حال با گذشت 2 ماه از زمان سقط و مصرف اسید فولیک دکتر گفته است که میتوانم برای بارداری اقدام کنم.نظر شما در این مورد چیست؟به نظر شما بازهم صبر کنم یا اقدام کنم؟ممنون از راهنماییتون

      جواب:
      اگر از لحاظ روحی آمادگی دارید می توانید اقدام کنید.
    • سئوال:
      با سلام من سال گذشته در هفته 8 جنین مرده دررحم داشتم که بعد از استفاده از شیاف دربیمارستان جنین دفع شد وبعدش هم کورتاز شدم بعد از 1سال و4ماه هنوز باردار نشدم دکتر هم رفتم اماعکس رنگی نگرفتم ایا احتمال بسته شدن لوله ها بعد از کورتاز وجود دارد با اینکه من قبلا باردار شدم در حالی که مشکل پرولاکتین خیلی بالارا دارم

      جواب:
      پرولاکتین بالا جلوی تخمک گذاری را می گیرد و توصیه می کنم ابتدا آنرا درمان کنید. و سپس اگر باردار نشدید دقیقأ ساختار آناتومیک جنین بررسی شود.
    • سئوال:
      با سلام من در حال درمان هستم فقط میخوام بدونم که با وجود بارداری وکورتاژسال گذشته احتمال بسته شدن لو له ها وجود داره

      جواب:
      یا با اقدام به بارداری یا با گرفتن عکس رنگی از رحم و ضمائم آن مشخص می شود.
    • سئوال:
      با سلام
      میخواستم بدونم در سقط فراموش شده که متاسفانه جنین حیات خود را از دست می دهد آیا خود به خود دفع می شود؟
      در بیشتر مواقع خود به خود دفع می شود.

      و چطور میتوان تشخیص داد که مرگ جنین داخل رحم اتفاق افتاده است؟ آیا علائم خاصی نظیر خونریزی دارد یا خیر؟
      در اوائل علامت خاصی ندارد ولی بعد از مدتی لکه بینی دیده می شود.
    • سئوال:
      سلام و خسته نباشيد من 90/12/1 در 8 هفتگي كورتاژ كردم البته قبلش امپول و9 قرص ميزوپريستول است استفاده كردم و جنينم سقط نشد و مجبور به كورتاژ شدم و بعد از كورتاژ هم خونريزي خيلي كم داشتم حتي از پريود هم كمتر حدود 2 ساعت ومتيل ارگونومين هم برام تجويز كردن و گفتن استفاده كن الان بعد از كورتاژ من پريود نشدم و بعد از نزديكي لكه بيني گاها خون كم و درد دارم.ممكنه چسبندگي رحم گرفته باشم؟عوارض چسبندگي چيه؟ايا درمان داره؟

      جواب:
      بهتر است توسط یک متخصص زنان ویزیت شده و بررسی های هورمونی و آناتومیک لازم برایتان انجام شود.
    • با سلام من 38 سالم ودو دختر دارم آرزو دارم پسري هم براي كامل شدن خانواده ام داشته باشم خانم دكتري به من پيشنهاد كرد iui كنم مي خواهم بپرسم چقدر اين روش موفقيت آميز است و آيا در اهواز چنين پزشكاني وجود دارد كه اين روش را انجام دهند از راهنمايي شمابسيار متشكرم
    • سئوال:
      با سلام
      من در هفته های 13 و 16 توسط آزمایشگاه شما تست سه ماهه اول بارداری و سونو nt را انجام دادم که همه چی نرمال بود متاسفانه در هفته 20 جنین من بدون هیچ علتی سقط شد . ما جفت و جنین را برا یافتن علت سقط به آزمایشگاه پاتولوژی و جنین شناسی دادیم و جواب هر دو این بود که جنین مشکلی نداشته است چه از لحاظ ژنتیکی و چه از عفونت . بعد از گذشت 3 ماه پزشکم یک سری آزمایش نوشت که در آن نشان میداد که من مبتلا به ویروس سایتو مگالو بودم و الان آنتی بادی آن در بدنم وجود دارد . و در صدی ممکن است علت سقط مربوط به این ویروس باشد .سئوال من این است که آیا این تست در آزمایشهای حین...

      جواب:
      خیر تست CMV IgG, IgM به طور روتین در بارداری چک نمی شود. زمانی اقدام به بارداری کنید که حتمأ CMV IgM منفی شود.
    • سئوال:
      باسلام و خسته نباشید
      من خانم 25 ساله هستم و حدود 1 سال پیش بارداری خارج رحمی داشتم و لاپراسکوپی شدم و مجددا پس از 5 ماه یک سقط در هفته ی 5
      هم اکنون قصد بارداری دارم و یکسری آزمایش انجام دادم که ویتامین D کم بود حدود 5.97
      آیا این کمبود میتوتند باعث سقط شود ممنون از راهنماییتون

      جواب:
      خیر
    • سئوال:
      با سلام من بعد از سقط در هفته 6 یه سری آزمایش انجام دادم که به شرح زیر است میخواستم ببینم مشکلی دارم یا خیر
      cmv igG: 4.0 Iu/ml
      cmv igm <8.0 Au/ml
      anti cardiolipin igG 1.6 u/ml
      anti phospolipid iGg 1.2 u/ml
      anti phospholipid ihm 2.2 u/ml
      lupus anty coagulant 30 see
      anti cardiolipin ab igm 2.5 u/ml
      anti thyroglobulin 58.5 iu/ml
      ferritin 169.4 ng/ml
      anti thyroid perixidase 1.6 Iu/ml
      protein s 66 %
      protein c 121 %
      anti trombin 3 113 %
      serom hemocystein 12 micmol/l
      ایا ferretinزیاد نیست؟ من 32 سالمه و رنج این آزمایش به شرح زیر بود:
      femeles 10-120 (permenopause)
      menopause 10-180

      جواب:
      تست هایی که انجام داده اید مربوط به سقطهای ترومبوفیلیک و عفونی می باشد که با توجه به اینکه رنج نرمال را ننوشته اید به ظاهر مشکلی ندارند ولی اگر هرکدام غیر طبیعی بود برایم بنویسید.

      فریتین بالا زیاد جای نگرانی ندارد ولی اگر قرص آهن می خورید بهتر است مدتی نخورید.
    • khaste nabashid azizan
    • سئوال:
      سلام من 29 ساله هستم در اردیبهشت ماه امسال باردار شدم و در هفته 5 بارداری خودبه خودبا خونریزی سقط کردم .حالا بعد از 5 ماه میترسم دوباره بارداد بشم که نکنه بازم سقط بشه و برای بارداری سالم و مطمئن چه کاری باید انجام بدم ؟آزمایشی ؟دارویی؟...

      جواب:
      تمام آزمایشات مربوط به سقط های ترومبوفیلیک و عفونی را که انجام داده اید را برایم بنویسید.
    • سئوال:
      سلام خسته نباشید
      من در هفته 13 یک intramural فیبرویید 3,5 در 5,5 mm در دیواره قدامی جانبی چب داشتم الان ابتدای هفته 19 هستم ممکنه بفرمایید چقدر شانس سقط یا زایمان زودرس دارم
      با تشکر

      جواب:
      اگر در سونوی بعدی میزان بزرگ شدن فیبروم ها خیلی نباشد جای نگرانی ندارد.
    • سئوال:
      سلام خسته نباشید
      در سونوی هفته 13 فیبرویید 3,5 در 5,5 cm داشتم که اشتباها mm نوشته بودم و در سونوی هفته 20 سایزش 7,3 در 4 در 5,8 cm نوشته شده ممکنه بفرمایید چقدر شانس سقط یا زایمان زودرس دارم
      با تشکر از جواب قبلیتون

      جواب:
      احتمالش کم است ولی درد تان ممکن است زیاد شود.
    • سئوال:
      چند روز بعد از عمل آي يو آي ميتوان كار سنگين انجام داد

      جواب:
      بهتر است تا دو هفته که اولین تست بتا انجام می شود کار سنگین انجام ندهید.
    • سئوال:
      سلام خسته نباشید.من 1 بار به علت رشد نکردن جنین در هفته 6 کورتاژ کرده و2 بار هم سقط خودبخودی در هفته 5و6 اتفاق افتاده میخواستم بدونم آزمایش ژنتیک علت رو نشون میده ؟و اگه مشکلی باشه امکان درمان هست و می تونم امیدوار باشم؟خواهش میکنم راهنماییم کنید.

      جواب:
      بله و بهتر است که با یک متخصص ژنتیک مشورت کنید.
    • سئوال:
      سلام ممنون از سایته خوبتون..خواهش میکنم جواب منو زود بدین دارم دق میکنم...من دختر باکره هستم 5 روزه ....درد شکم داشتم امروز ناشتا بیبی چک تست کردم جواب مثبته...دارم سکته میکنم..چه دارویی مصرف کنم واسه جلوگیری از رشد وسقط؟؟توروخدا راهنماییم کنید الان ممنون

      جواب:
      بهتر است با یک متخصص زنان مشورت کنید.
    • سئوال:
      سلام
      من یک سقط داشتم کورتاژ در تاریخ اذر 90 سال گذشته .این سونوها مربوط به بعد از سقط بوده.نتیجه ازمایشات مربوط به واریکوسل بوده سقط.
      قبل از بارداری هیچ مشکلی نداشتم.
      22/1/91
      uterine size is 36*32*66 mm with normal echopattern.
      endometrial thickess is 5 mm.
      right ovary size is 35*23 mm with follicles 5mm 6mm.
      left ovary size is 37*24 mm with follicles 5mm 6mm.
      no cystic lesion in ovaries are seen.
      no evidence of endometrial polyp or uterine myoma is identified.
      posterior culdesac is free.
      impression :small follicles in both ovaries
      enlarged ovaries<

      تاریخ سو نو روز 14 سیکل انجام دادم . این سونو امروز انجام دادم 8.4.1391
      uterine size is 35*31*66 mm with normal echopattern.
      endometrial thickness is 5 mm
      right ovary size is 32*20 mm with follicles 5 mm 6 mm.
      left overy size is 35*23 mm with...

      جواب:
      احتمال پلی کیستیک بودن تان زیاد است. تست های هورمونی تان را در روز سوم سیکل انجام داده و نتیجه اش را برایم بنویسید.
    • سئوال:
      سلام
      عوارض کورتاژ لطفا به من بگید؟؟؟؟؟؟؟
      ممنون

      جواب:

      عوارض کوتاه مدت:

      ۱. عفونت رحمی ناشی از کورتاژ:

      واژن محیطی آلوده و رحم استریل و مناسب برای رشد و فعالیت میکروب‌های واژن است. عفونت داخل رحم می‌تواند به لوله‌های رحمی خانم سرایت کرده و منجر به نازایی بعدی شود. البته اگر این عمل در بیمارستان‌های خوب کشور انجام شود این اتفاق به احتمال کمتری رخ می‌دهد، اما در نقاط محروم و دور دست عفونت ناشی از کورتاژ شایع‌تر است.

      ۲. پاره شدن رحم:

      دیواره رحم در دوران بارداری بسیار نازک می‌شود و اگر کورتاژ توسط شخصی بی‌تجربه و غیر ماهر و به صورت تهاجمی انجام شود، احتمال پارگی دیواره رحم وجود دارد که خود، خونریزی بسیار شدیدی را به دنبال دارد.

      ۳. آسیب به روده‌ها:

      گاهی ابزار کورتاژ ممکن است به روده‌ها آسیب بزند و اگر این پارگی روده‌ای تشخیص داده شود می‌توان آن را ترمیم کرد. در غیر این صورت سبب عفونت داخل شکمی، آبسه‌های لگنی و نازایی مي‌شود.

      عوارض دراز مدت:

      سندرم آشرمن تنها عارضه بلند مدت است كه عبارت است از چسبیدن ۲تا3 لایه داخلی رحم به یکدیگر است و سبب سقط، کاهش یا قطع خونریزی ماهانه در آینده و در نهايت نازایی قطعی می‌شود.
    • سئوال:
      سلام ممنونم بخاطر پاسخ گویی شما .

      الان متوجه شدم سونویی که برای شما فرستادم کامل نیومده بخاطر محدودیت کاراکتر .
      مجددا اونو گذاشتم ببینید لطفا نظرتون بگید
      تاریخ سو نو روز 14 سیکل انجام دادم . 8.4.1391

      uterine size is 35*31*66 mm with normal echopattern.
      endometrial thickness is 5 mm
      right ovary size is 32*20 mm with follicles 5 mm 6 mm.
      left overy size is 35*23 mm with folliclles 5 mm 6 mm.
      one follicle 9*10 mm.
      no cystic lesion in ovarise are seen.
      no evidence of endometrial polyp or uterine myoma is identified .
      posterior culdesac is free.

      دکتر سونو گراف گفتند که دوباره سونو در تاریخ 15 یا 16 بدم که بازم بعید میدونستن تخمک گذاری
      ممنونم

      جواب:
      به توصیه سونولوژیست عمل کنید.
    • سئوال:
      سلام ایا پیاده روی طولانی در ماه 4 بارداری ممکنه باعث سقط بشه؟

      جواب:
      خیر
    • سئوال:
      سلام.من در هفته 18 بارداری بعلت سندروم داون جنینم را به طور طبیعی انداختم والان 45 روز از زایمان من می گذره بعد از عمل زایمان من کورتاز نشدم چون سونو گرافی می گفت رحم پاک.در روز 40 به خونریزی شدید افتادم به دکتر مراجعه کردم وقتی دکتر سونو کرد گفت چیزی داخل رحم می بینم ولی بعلت خونریزی نمی تونم تشخیص بدم کهبقایای جفت هست یا خیر به من متیل ارگوین و مترونیدازول دادن که خونریزی کم و الان تقریبا قطع شده می خواستم یدونم امکانش هست بقایای جفت داخل رحم مانده و من برای اینکه بارداری دوم مبتلا به سندروم نشه باید برم مشاوره ژنتیک؟

      جواب:
      بعد از قطع کامل خونریزی مجدد سونو کنید.
      نیازی به مشاوره ژنتیک ندارید.
    • سئوال:
      سلام و عرض خسته نباشید
      من و خانومم به خاطر یه مشکل مجبور به سقط جنین شدیم حدود یک و نیم ماه بود که باردار بود تو سقط از آمپول و قرص استفاده شد
      حالا می خواستم ببینم برای اطمینان کامل از اینکه جنین کاملا سقط شده و دیگه جای نگرانی نداشته باشه باید چه آزمایشی رو انجام بده خانومم
      ممنون

      جواب:
      تست بتا را در خون انجام داده و اگر عددش زیر یک بود کاملأ جنین دفع شده است.
    لطفاً برای ارسال نظر ابتدا وارد حساب کاربری خود بشوید
    اگر تاکنون ثبت نام نکرده اید ، روی این لینک کلیک کنید
    ابزارها

    جستجو در سایت

     

    ورود به سایت

    نام کاربری:
    کلمه عبور: